Tervetuloa blogiini!

Tämän blogin tarkoituksena on jakaa ideoita ja ajatuksia kodin sisustamisesta. Kirjoitan blogia suomeksi ja englanniksi. Suomi on sydämeni kieli, mutta koska sisustamisella tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, haluan jakaa ideoitani kaikille, yli kielirajojen. Joten mistä ikinä oletkaan kotoisin, olet todella tervetullut vastaanottamaan ja jakamaan ideoita sisustamisesta.

Welcome to my blog!
The purpose of this blog is to share ideas and thoughts about home decorating. I have chosen to write this blog in Finnish and in English. Finnish is the language of my heart but because home decorating also has very special place in my heart, I want to share my ideas with everybody, over the language boundaries. So wherever you are from, you are very welcome to receive and share ideas about home decoration.

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kasvissosekeitto pekonilla / Vegetable purée soup with bacon


Onko nälkä? Ei? On? Ehkä? Olipa vastauksesi mitä tahansa tai jotain siltä väiltä, aion jakaa sinulle uusimman seikkailuni kokkausten maailmassa. Tämä resepti on herkullinen kasvissosekeitto, joka saa lisämakua rapeasta pekonista. Täydellinen ruoka kylmiin syyspäiviin, eli säähän joka vallitsee ainakin tällä hetkellä meikäläisen pituus- ja leveyspiireillä. Lihaa syömättömille ihmisille suosittelen korvaamaan pekonin sienillä (suppikset, nam!) tai fetajuustolla.

Resepti on superhelppo, tässä se tulee:

1 kukkakaali
5-7 porkkanaa
0,5 dl maitoa
200g tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta sitruunamelissaa

Keitä kasvikset ja soseuta ne tehosekoittimessa. Pilko pekoni pieneksi silpuksi ja paista pannulla. Lisää maito, tuorejuusto (käytin Koskenlaskijan viherpippurituorejuustoa) ja kuivat mausteet. Kaada keitto lautaselle ja ripottele päälle pekoni. Koristele keitto sitruunamelissan lehdillä. Valmista tuli!

Are you hungry? Yes? No? Maybe? Well, what ever you answer is I'm going to share you my newest adventure in cooking. This recipe is a tasty vegetable purée seasoned with crispy bacon. Perfect food for cold autumn days. For those of you who don't eat meat I would recommend replacing bacon with mushrooms (funnel chantarelles, yammy!) or feta cheese.

The recipe is dead simple, here it comes:

1 cauliflower
5-7 carrots
0,5 dl milk
200g cream cheese
salt
black pepper
fresh lemon balm

Cook the vegetables and puree them in blender until smooth.  Cut the bacon into small pieces and fry them. Add milk, cream cheese (I used green pepper flavoured) and dry spices. Pour the purée on a plate and sprinkle the bacon pieces on it. Decorate the purée with lemon balm leaves. Ready to eat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti