Tervetuloa blogiini!

Tämän blogin tarkoituksena on jakaa ideoita ja ajatuksia kodin sisustamisesta. Kirjoitan blogia suomeksi ja englanniksi. Suomi on sydämeni kieli, mutta koska sisustamisella tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, haluan jakaa ideoitani kaikille, yli kielirajojen. Joten mistä ikinä oletkaan kotoisin, olet todella tervetullut vastaanottamaan ja jakamaan ideoita sisustamisesta.

Welcome to my blog!
The purpose of this blog is to share ideas and thoughts about home decorating. I have chosen to write this blog in Finnish and in English. Finnish is the language of my heart but because home decorating also has very special place in my heart, I want to share my ideas with everybody, over the language boundaries. So wherever you are from, you are very welcome to receive and share ideas about home decoration.

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kupillinen uunijäätelöä / A cup of Baked AlaskaTänään on mieheni syntymäpäivä. Jos olet kuten me, etkä pidä kovinkaan paljon perinteisistä synttärikakuista, kokeilepas tätä: uunijäätelöä kupissa. Näyttää söpöltä ja maistuu taivaalliselta.

Ensiksi, laita uuni lämpiämään 250 asteiseksi. Sitten voit alkaa tehdä kuorrutetta. Sitä varten tarvitset 2,5 dl tomusokeria ja neljä munanvalkuaista. Vatkaa sokeri ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten voit asetella kakkupohjan kupin pohjalle, näin ikään:

It's my husband's birthday today. If you are like us and don't like traditional birthday cakes so much, I encourage you to try this one: Baked Alaska in a cup. Looks cute and tastes heavenly.

So firstly, preheat oven to 250 C. Then you can start preparing the frosting. For that you need to mix 150 g icing sugar and 4 egg whites. Beat the icing sugar and eggs until light. Then, put a sponge cake at the bottom of the cup, like this: Sen jälkeen on aika täyttää kuppi marjoilla ja jäätelöllä. Itse käytin pensasmustikoita ja mansikoita.

And after that, fill the cup with berries and ice cream. I used Northern highbush blueberries and strawberries.


Sitten vain peität marjat ja jäätelön muna-sokeri-seoksella. Paista 2-4 minuuttia ja nauti!

Then you just cover the berries and ice cream with the egg and sugar mix. Bake for 2-4 minutes and enjoy!

3 kommenttia:

 1. Nam ja maiskis! Täytyykin kokeilla, kelpaisiko eräälle kolmevuotiaalle syntymäpäivänä moinen herkku, kun kakku leivotaan vasta seuraavaksi viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 2. Varmasti maistuu myös kolmevuotiaalle! Ja on niin simppeli resepti, että onnistuu varmasti. Sokerin ja munanvalkuaisten vatkaaminen on tietty se ainut pitkäveteinen osuus :)

  VastaaPoista
 3. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista