Tervetuloa blogiini!

Tämän blogin tarkoituksena on jakaa ideoita ja ajatuksia kodin sisustamisesta. Kirjoitan blogia suomeksi ja englanniksi. Suomi on sydämeni kieli, mutta koska sisustamisella tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, haluan jakaa ideoitani kaikille, yli kielirajojen. Joten mistä ikinä oletkaan kotoisin, olet todella tervetullut vastaanottamaan ja jakamaan ideoita sisustamisesta.

Welcome to my blog!
The purpose of this blog is to share ideas and thoughts about home decorating. I have chosen to write this blog in Finnish and in English. Finnish is the language of my heart but because home decorating also has very special place in my heart, I want to share my ideas with everybody, over the language boundaries. So wherever you are from, you are very welcome to receive and share ideas about home decoration.

maanantai 12. toukokuuta 2014

DIY vauvan leikkimatto / DIY baby playmatÄitini teki meille maailman hienoimman vauvan leikkimaton. Joten myönnettäköön, että vaikka tämän postauksen otsikko onkin DIY (eli "do-it-yourself" eli "tee-se-itse") vauvan leikkimatto, sen pitäisi ehkä olla AÄTS ("anna-äitisi-tehdä-se") leikkimatto. Syy siihen, että halusi itsetehdyn leikkimaton on se, että minusta kaupoista ostettavat matot ovat lähestulkoon aina rumia. Aivan liian monenkirjavia ja täynnä kaikenlaista härpäkettä. Meille halusin yksinkertaisen maton, jossa on kiva kuvio. Maton päälle ostimme IKEA:sta LEKA jumppakaaren. Mielestäni se on mukavan simppeli ja vieläpä puinen.

Tämä projekti oli jälleen osoitus sujuvasta äiti-tytär -yhteistyöstä. Minä suunnittelin, miltä maton tulee näyttää ja äiti toteutti suunnitelmani. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Upea matto saatiin aikaan paksulla vauvanpeitolla (80x120cm), jonka päällystimme Eurokankaasta ostetulla mustavalkoisella puuvillakankaalla. Reunoihin laitoimme vielä keltaista kanttinauhaa ja valmista tuli!

My mum made us the coolest baby playmat on earth. So altough the title of this post is "do-it-yourself playmat", it probably should be LYMDI ("let-your-mum-do-it") playmat. In my opinion, playmats are often quite ugly. What I wanted was a simple mat with a nice pattern on it. On the mat I put IKEA's LEKA baby gym. I like the baby gym because it has a simple style and, in addition, it's wooden.

This was once again perfect cooperation between me and my mum. I designed the playmat and my skillful mum wanted to realise my plans. I couldn't be happier with the result! All we needed to do was to cover a thick baby blanket (80 x 120 cm) with a cotton fabric.


4 kommenttia:

 1. Moi! Mahdatkohan huomata kommenttia, kun postauksesta on jo niin kauan...? No, kokeillaan. Juuri tuollaisen haluaisin itsekin, peitto on täydellinen! Samainen jumppakaari meiltä jo löytyykin. :)

  Ikävä kyllä olen äitiäni ompelutaitoisempi, joten tästä tullee aito DIY-projekti. Omaa projektia silmällä pitäen kysyisin, että onko valitsemanne kangas venymätöntä puuvillakangasta vai trikoota. Entä oletteko joutuneet pesemään tätä usein ja ovatko värit säilyneet haalistumattomina? Kuulemani mukaan etenkin trikoissa on paljon laatuongelmia - kulahtavat ja nyppyyntyvät herkästi. Mietin tässä, onko tiiviimpi puuvillakangas vauvalle alustaksi riittävän pehmeä. Kiitokset etukäteen, jos jaksat vastailla! Löysin postauksesi googlaamalla, mutta täytyypä pistää blogisi seurantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   kiva kun löysit tänne :)

   Kangas on juurikin aika paksua puuvillaa. Eurokankaan verhokangaspöydältä sen löysin. Olisin halunnut ihanaa raidallista trikookangasta, mutta hylkäsin vaihtoehdon juurikin sen takia että epäilen, miten kangas kestää kulustusta. Siksi päädyttiin tuohon puuvillakankaaseen. Meidän neiti on kovasti tykännyt siinä olla. vaikka itsekin mietin, mahtaako kangas olla liian kovaa. Hyvin on kuitenkin tyttö hyörinyt ja pyörinyt maton päällä, eikä näytä olevan ollenkaan liian kova ihoa vasten :) Tyttö tykkää kovasti tuijotella maton mustavalkoista kuviointia.

   Vielä ei olla mattoa kertaakaan pesty. Muutama pieni puklu matolle on ehtinyt tulemaan, mutta ne tahrat ovat helposti lähteneet rätillä. Pian varmaan pistän maton pyörimään pyykkikoneeseen. Voin toki tulla kertomaan, miten kävi :)

   Poista
 2. Hei,

  Huomasin vasta kysymykseni lähetettyäni, että tulokkaanne on noinkin tuore tapaus. Ihanaa, tuhannesti onnea!

  Iso kiitos vastauksestasi! Leikkimatto on kyllä niin hieno, että samantyylinen on saatava. Keltaiset kanttaukset ovat ihana piste i:n päälle. Harkitsin Aarrekidin raitatrikoota (http://aarrekid.fi/shop/fi/223-raita-kangaspala-trikoo.html), mutta epäilen, että ratkaisunne on paremmin pesukulutusta kestävä. Ja luultavasti helpommin ommeltavakin näin satunnaiselle ompelukoneen kanssa puuhastelijalle. Aikaa onneksi vielä on, sillä laskettu aika on meillä vasta elokuun lopulla.

  Kiitos myös mahtavasta blogistasi! Oma sisisustusmakuni on todella samantyylinen, ja vauvakuulumisetkin kiinnostavan tietysti juuri nyt aivan erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä odotukseen :) Varmasti aika tukalaa olla viimeisillään raskaana kun on näin kuuma. Tuntuu, että meidän vauvakin alkaa olla kyllästynyt tähän kuumaan säähän!

   Nyt olen pessyt maton ja se kesti pesua paremmin kuin osasin odottaa! Ei haalistunut ollenkaan! :)

   Poista